top of page

NYHEDER

LyngbySpecial Optik

LyngbyHovedgade 48

2800Lyngby

Tlf.:45 87 55 56

Kontaktlinsen til patienter med diagnosen Sjögrens syndrom.

Kontaktlinsen til patienter med diagnosen Sjögrens syndrom.

Har man diagnosen Sjögrens syndrom, vil man typisk også have nogle optiske udfordringer, som følge af den mangelfulde fugtning af hornhinden. Dette skyldes dels at hornhindens optiske kvalitet daler ved udtørring, dels at der kan ophobes affaldsstoffer og fremmedlegemer på hornhinden, som normalvis ville blive transporteret bort af tåre væsken.

Generelt kan gener og/eller nedsat syn, som følge af en tilstand i hornhinden, afhjælpes ved brug af kontaktlinser. Kontaktlinser hviler normalvis på tårefilmen, således at tårefilmen imellem kontaktlinse og hornhinde udfylder de hulrum i hornhinden, som giver nedsat synskvalitet.

Udfordringen i forbindelse med Sjögrens syndrom skyldes, at tårefilmen ofte ikke er i stand til at bærekontaktlinsen. Kontaktlinsen vil få for tæt kontakt med hornhinden, føles ubehagelig og i nogle tilfælde give skader på hornhindens overflade.

Hos Lyngby Special Optiktilpasser vi blandt andet en kontaktlinse der hedder ICD16.5, som er en linse af typen ”mini-sclerale linser”, som er fremstillet i et formfast materiale.

ICD16.5 er designet ud frahelt nye principper og baseret på den nyeste forskning og viden om øjets facon og fysiologi.

Den nye linse og vores meget avancerede Keratron® Onda (kortlægger hornhinden med uhørt præcision – findes kun to steder i Danmark) gør at vi nu kan øge livskvaliteten hos bl.a. Sjögrens syndrom.

ICD16.5 bærer udelukkende på den hvide del i øjet, kaldet sclera, og har således ingen fysisk kontakt medhornhinden. Kanten af linsen er designet til at matche øjets facon så nøjagtigt, at de to flader vil følges så tæt, at kontaktlinsen forsegler væsken underkontaktlinse, uden at presse sig ned i sclera.

Kontaktlinsen fyldes op medvæske inden isætning og denne væske forbliver under linsen indtil linsen fjernes fra øjet.

I forbindelse med Sjögrens syndrom gør linsen, det således muligt at holde hornhinden fugtig, opnå bedre komfort og optimeret synskvalitet uden brug af kunstige tårer. Dette uanset hvilket niveau af Sjögrens syndrom patienten har.

ICD16.5 tilpasses af:

LyngbySpecial Optik

LyngbyHovedgade 48

2800Lyngby

Tlf.:45 87 55 56

bottom of page